Rybí šišky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 3 lžíce máslo 4 lžíce strouhanka 2 lžíce plnotučná hořčice 2 l zeleninový vývar 150 ml smetana ke šlehání 50 dkg rybí filé (treska) podle chuti sůl čerstvá petrželka mletý černý pepř čerstvý kopr
Postup Rybí šišky recept
Postup přípravy receptu
-
Filety umeleme, přidáme vejce, strouhanku, nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem.
Z mleté směsi vytvarujeme malé šišky, které dáme vařit do zeleninového vývaru. Když šišky vyplavou nahoru, vybereme je.
Zapékací misku silně vymažeme máslem, šišky do ní poklademe a ještě je rozpuštěným máslem pokapeme. Rybí šišky zapékáme v troubě asi 15 minut při 190 °C.
Smetanu rozmícháme s hořčicí a koprem, podle chuti omáčku osolíme a opepříme.
Hotové rybí šišky na talíři přeléváme omáčkou.