Rybí šišky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
3 lžíce máslo
4 lžíce strouhanka
2 lžíce plnotučná hořčice
2 l zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
50 dkg rybí filé (treska)
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Filety umeleme, přidáme vejce, strouhanku, nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem.

  2. Z mleté směsi vytvarujeme malé šišky, které dáme vařit do zeleninového vývaru. Když šišky vyplavou nahoru, vybereme je.

  3. Zapékací misku silně vymažeme máslem, šišky do ní poklademe a ještě je rozpuštěným máslem pokapeme. Rybí šišky zapékáme v troubě asi 15 minut při 190 °C.

  4. Smetanu rozmícháme s hořčicí a koprem, podle chuti omáčku osolíme a opepříme.

  5. Hotové rybí šišky na talíři přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!