Kynutý závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
1 lžička sůl
1 ks vejce
4 lžíce mléko
50 g droždí
400 g hladká mouka
250 g ztužený pokrmový tuk

Postup přípravy receptu

  1. Do mírně teplého mléka rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a necháme vzejít kvásek. Do připravené misy dáme osolenou mouku. Přidáme vejce, nastrouhaný tuk a přilijeme vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto. Vložíme do mísy se studenou vodou a necháme vykynout. Až těsto vyplave, tak je vykynuté. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Každou vyválíme, naplníme oblíbenou náplní a svineme. Kynutý závin pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Upečený kynutý závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!