Rybí salát z uzenáče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks mrkev 1 ks petržel 1 svazek jarní cibulka 1 ks menší celer 3 ks sladkokyselá okurka 400 g uzená ryba podle chuti sůl zálivka 200 g majonéza 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička citronová šťáva 1 lžíce nálev z okurek 1 lžička worchesterová omáčka 0.5 lžičky čtyřbarevný drcený pepř
Postup Rybí salát z uzenáče recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný celer, petržel i karotku uvaříme v osolené vodě doměkka. Dáváme pozor, abychom ji nerozvařili. Potom zeleninu nakrájíme na stejně velké kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a uzené maso natrháme na větší kousky.
Majonézu smícháme s hořčicí, worchesterem, citronovou šťávou, nálevem, solí i pepřem a necháme 10 minut "rozležet".
Veškerou zeleninu nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme maso, přelijeme připravenou zálivkou a všechno promícháme.
Můžeme ihned podávat, ale lepší je nechat salát ještě hodinku uležet. Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo.