Rybí salát z uzenáče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks mrkev
1 ks petržel
1 svazek jarní cibulka
1 ks menší celer
3 ks sladkokyselá okurka
400 g uzená ryba
podle chuti
sůl
zálivka
200 g majonéza
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička citronová šťáva
1 lžíce nálev z okurek
1 lžička worchesterová omáčka
0.5 lžičky čtyřbarevný drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný celer, petržel i karotku uvaříme v osolené vodě doměkka. Dáváme pozor, abychom ji nerozvařili. Potom zeleninu nakrájíme na stejně velké kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a uzené maso natrháme na větší kousky.

  2. Majonézu smícháme s hořčicí, worchesterem, citronovou šťávou, nálevem, solí i pepřem a necháme 10 minut "rozležet".

  3. Veškerou zeleninu nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme maso, přelijeme připravenou zálivkou a všechno promícháme.

  4. Můžeme ihned podávat, ale lepší je nechat salát ještě hodinku uležet. Vhodnou přílohou je celozrnné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!