Rybí salát z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžic sůl
0 l ocet
50 dkg majonéza
1 l voda
1 ks kapr
4 listy bobkový list
10 kuliček nové koření
1 ks velká cibule
1 lžíce mletý pepř
1 ks zakysaná smetana
12 kuliček celý pepř
1 ks velká mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájíme na filety. Z filet nakrájíme kousky. Z koření, octa a vody si uvaříme nálev a necháme ho vychladit, poté přidáme maso necháme 7 dní odležet.

  2. Kapří filety scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. K masu přidáme majonézu, kysanou smetanu, mletý pepř, najemno nakrájenou cibuli a povařenou mrkev, kterou nastrouháme. Pro lepší chuť přidávám do salátu 1 chilli papričku. Rybí salát z kapra necháme v lednici proležet alespoň týden, nejlepší je po 14 dnech.

  3. Rybí salát z kapra podáváme s pečivem a zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!