Nadívané pečené jehně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
majoránka
rozmarýn
pepř
petrželová nať
1 ks jehně
jehněčí plíce
jehněčí játra
500 g bílá veka
vývar (mléko)

Postup přípravy receptu

  1. Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a nakrájená játra lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.)

  2. Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem s utlučeným rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!