Nadívané pečené jehně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 6 ks vejce majoránka rozmarýn pepř petrželová nať 1 ks jehně jehněčí plíce jehněčí játra 500 g bílá veka vývar (mléko)
Postup Nadívané pečené jehně
Postup přípravy receptu
-
Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a nakrájená játra lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.)
Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem s utlučeným rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.