Rybí salát se zeleným pestem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1/2 lžičky tymián
1 lžička olivový olej
1/2 balíčku krabí tyčinky
2 lžíce sterilovaná kukuřice
bylinková sůl
400 g pangasius
2 lžičky zelené pesto s piniovými oříšky
omáčka zelený pepř
1 - 2 lžičky kapary v octové zálivce

Postup přípravy receptu

  1. Pangasiuse necháme rozmrazit nebo použijeme čerstvou rybu. Maso zbavíme zbytečného tuku, blanek a nakrájíme ho na menší kousky. Krabí tyčinky rozmrazíme v mikrovlnce nebo převařením ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Kukuřici scedíme

  2. Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, zeleného pesta, tymiánu a omáčky ze zeleného pepře, kterou můžeme nahradit i čerstvě nadrceným zeleným pepřem. Vmícháme rybí maso, krabí tyčinky, kapary a necháme asi hodinu marinovat

  3. Pánev rozpálíme, vhodíme marinovanou směs a zprudka opečeme. Kolečka krabích tyčinek se nám mícháním rozdělí na kousíčky. Když nám ryba zbělá, přidáme kukuřici a dochutíme ještě bylinkovou solí. Příprava je hotová do 8 - 10 minut

  4. Rybí salát se zeleným pestem podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Pro větší jedlíky jej můžeme promíchat s rýží podušenou na cibulce. Recept je určen na 2 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!