Rybí salát se zeleninou a fazolemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 balíčky majonéza 50 g eidam 1 lžička mletý pepř 2 ks sterilované okurky 400 g rybí filé 1 plechovka sterilované fazole 1 sklenice Kunovjanka nálev 1 lžíce sůl 1 dl ocet 1 l voda 3 kuličky jalovec 2 lístky bobkový list 8 kuliček nové koření na ozdobu 1 ks rajče
Postup Rybí salát se zeleninou a fazolemi recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme sůl, nové koření, jalovec, bobkový list a rybí filé, to vše vaříme 15 minut varem. Potom vyndáme koření, scedíme a vývar vylijeme, zbytek necháme vychladnout v cedníku.
Připravíme si ostatní ingredience. Kromě uvedeného lze použít jakoukoliv sterilovanou sladkokyselou zeleninu obsahující celer, mrkev, hrášek, cibuli (ne papriku).
Vychladlé filé nasekáme nožem na drobné kousky, smícháme s majonézou, nakládanou zeleninou Kunovjanka (bez láku), s pepřem, nastrouhanými sladkokyselými okurkami, nastrouhaným eidamem nahrubo a fazolemi z plechovky (také bez láku). Vše dobře promícháme. Rybí salát se zeleninou a fazolemi necháme v chladničce 2 hodiny proležet.
Rybí salát se zeleninou a fazolemi podáváme s vekou nebo opečeným toustovým
chlebem a zdobíme kolečkem rajčete.