Rybí salát se zeleninou a fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky majonéza
50 g eidam
1 lžička mletý pepř
2 ks sterilované okurky
400 g rybí filé
1 plechovka sterilované fazole
1 sklenice Kunovjanka
nálev
1 lžíce sůl
1 dl ocet
1 l voda
3 kuličky jalovec
2 lístky bobkový list
8 kuliček nové koření
na ozdobu
1 ks rajče

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme sůl, nové koření, jalovec, bobkový list a rybí filé, to vše vaříme 15 minut varem. Potom vyndáme koření, scedíme a vývar vylijeme, zbytek necháme vychladnout v cedníku.

  2. Připravíme si ostatní ingredience. Kromě uvedeného lze použít jakoukoliv sterilovanou sladkokyselou zeleninu obsahující celer, mrkev, hrášek, cibuli (ne papriku).

  3. Vychladlé filé nasekáme nožem na drobné kousky, smícháme s majonézou, nakládanou zeleninou Kunovjanka (bez láku), s pepřem, nastrouhanými sladkokyselými okurkami, nastrouhaným eidamem nahrubo a fazolemi z plechovky (také bez láku). Vše dobře promícháme. Rybí salát se zeleninou a fazolemi necháme v chladničce 2 hodiny proležet.

  4. Rybí salát se zeleninou a fazolemi podáváme s vekou nebo opečeným toustovým

  5. chlebem a zdobíme kolečkem rajčete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!