Vánoční marcipán recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks bílek
100 g mandle
200 g cukr moučka
1 lžíce mandlový sirup
potravinářské barvivo
200 g sušené polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, necháme vychladit a osušíme. Pak mandle na velmi jemno nastrouháme a smícháme s prosátým cukrem a sušeným mlékem

  2. K mandlové směsi přidáme bílky a mandlový sirup, který můžeme nahradit lesním medem. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie, poté necháme v chladu chvíli odpočinout. Vánoční marcipán samozřejmě můžeme také obarvit (potravinářským barvivem, kakaem)

  3. S vánočním marcipánem pracujeme dle potřeby, můžeme jej vyválet a formičkami vykrajovat nejrůznější tvary, modelovat figurky apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!