Vánoční medové perničky 2 recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g máslo
150 g med
200 g cukr moučka
500 g hladká mouka
5 g jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr a vejce mícháme 15 až 20 minut. V mouce rozmícháme prášek do perníku a jedlou sodu a za stálého míchání ji přidáme postupně po lžičkách k medu. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Z těsta uděláme bochník a necháme odležet 1 den

  2. Před přípravou těsto znovu promícháme. Pak jej rozválíme na pomoučněném válu na plát tlustý 0,5 - 1 cm. Formičkami vykrajujeme perníčky a poklademe je na plech s pečicím papírem. Před pečením potřeme vykrojené medové perníčky vlažnou vodou a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme vychladnout

  3. Vychladlé vánoční medové perníčky ozdobíme polevou, kterou připravíme utřením 150g moučkového cukru s 1 bílkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!