Rybí salát na japonský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 lžíce ocet
2 ks jablko
3 lžičky hořčice
1 ks velká cibule
400 g rybí filé
1 šálek vařená rýže
2 ks vejce natvrdo
1 ks sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
1 konzerva rybičky v oleji
na ozdobu
2 ks pomeranč
1 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté rybí filé podlijeme vodou, přiklopíme a zvolna dusíme do poloměkka.

  2. Po vychlazení nakrájíme filé na kousky a dáme do salátové mísy. Přidáme na dílky nakrájené ryby v oleji, na nudličky nakrájenou cibuli, oloupaná, na nudličky nakrájená jablka a okurku. K surovinám přidáme na kostky pokrájené vaječné bílky a vařenou rýži.

  3. Žloutky rozdrobíme vidličkou nebo nastrouháme, smícháme s hořčicí, olejem, octem, pepřem a solí a ušleháme zálivku, kterou nalijeme na salátové suroviny a salát zlehka promícháme. Dáme ho do chladničky na 2 - 3 hodiny uležet.

  4. Pak rybí salát na japonský způsob rozdělíme na misky, na povrchu ozdobíme dílky pomeranče a pokrájenou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!