Rybí salát ala humr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček cukr
0 lžiček sůl
2 lžíce ocet
100 g celer
2 balíčky majonéza
0 lžiček mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
1 ks střední cibule
350 g rybí filé
1 lžíce worchestr
1 lžička citronová štáva
na ozdobu
1 svazeček pažitka
5 plátků citron

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé uvaříme v 0,5 l vody spolu s nastrouhanou cibulí, celerem a octem. Vaříme asi 10 minut. Scedíme vývar, vylijeme a po vystydnutí obsah cedníku smísíme s majonézou, hořčicí, worchestrem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Solíme podle chuti

  2. Po smísení je rybí salát ala humr řidší, proto je nutno dát salát ztuhnout asi tak 2 hodiny do chladničky.

  3. Rybí salát ala humr podáváme s bílým pečivem a před podáváním zdobíme plátkem citronu a snítkou pažitky nebo kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!