Rybí rizoto s žampiony a hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 300 g rýže 150 g žampiony 100 g sterilovaný hrášek 500 g rybí filé podle chuti sůl kari koření
Postup Rybí rizoto s žampiony a hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony dobře očistíme, nakrájíme na plátky a menší hlavičky ponecháme celé. Rybí filé nakrájíme na proužky.
Proužky rybího filé opečeme v pánvi na másle. Potom proužky filé nakrájíme na drobné nudličky.
Mezitím si připravíme rýži, kterou podusíme doměkka. Žampiony podusíme v pánvi na másle a potom je osolíme.
Do podušené rýže zamícháme nakrájenou rybu, podušené žampiony, sterilovaný hrášek, okořeníme kari kořením nebo mletou paprikou a podle chuti osolíme.
Rybí rizoto s žampiony a hráškem podáváme se zeleninovým salátem.