Jednoduchý falešný marcipán recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce voda
2 lžíce cukr moučka
3 lžíce sušené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Sušené mléko s cukrem prosejeme a smícháme. Přidáme lžíci vody a pomalu rukou hněteme

  2. Čím více cukru do hmoty dáme, tím více se lepí. Marcipán je dobré zpracovávat v igelitovém sáčku. Podle chuti a potřeby jej můžeme obarvit i ochutit. Můžeme přidat i kapku oleje, marcipán bude vláčnější, ale nebude tak pevný

  3. Tento falešný marcipán je jednoduchý na přípravu a díky mléku a cukru rychle tvrdne. Z marcipánu vykrajujeme tvary podle potřeby. Lze z něj tvarovat i růžičky a zvířátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!