Rybí polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
1 ks žloutek
120 g cibule
1 l voda
20 g krupice
20 g hladká mouka
2 dl sladká smetana
120 g kořenová zelenina
1 ks menší kapr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rybu vykostíme, pokrájíme na menší kousky, mírně osolíme a odložíme postát. Zeleninu dobře očistíme a nakrájíme.

  2. Hlavu, kosti a záda dáme vařit do vody. Když začne vřít, přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme doměkka. Potom vývar přecedíme, přidáme rybí maso a vaříme. Když je maso měkké, polévku zahustíme zápražkou z másla a mouky. Podle chuti osolíme a okořeníme, tyto přísady dodáváme podle chuti. Přidáme pokrájenou zeleninu a smetanu rozmíchanou se žloutkem.

  3. Před servírováním ozdobíme rybí polévku se zeleninou posekanou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!