Zapečené brambory s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
800 g brambory
200 ml smetana
1 ks pórek
pepř
tuk na vymazání
100 g anglická slanina
100 g strouhaný sýr
500 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kroužky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. Mleté maso spojíme s vejcem a vmícháme strouhaný sýr. Osolíme, opepříme a řádně promícháme mokrýma rukama

  3. Pekáček vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou brambor a na ni rozprostřeme masovou náplň, kterou posypeme nakrájeným pórkem a poklademe plátky anglické slaniny. Horní vrstvu tvoří opět plátky brambor. Okořeníme a dáme zapéci do trouby. Asi po 20 minutách pečení, zalijeme pokrm smetanou. Zvolna dopečeme, až brambory zrůžoví

  4. Zapečené brambory s mletým masem servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvý cibulový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!