Zapečené brambory s mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 800 g brambory 200 ml smetana 1 ks pórek pepř tuk na vymazání 100 g anglická slanina 100 g strouhaný sýr 500 g mleté maso
Postup Zapečené brambory s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kroužky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle
Mleté maso spojíme s vejcem a vmícháme strouhaný sýr. Osolíme, opepříme a řádně promícháme mokrýma rukama
Pekáček vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou brambor a na ni rozprostřeme masovou náplň, kterou posypeme nakrájeným pórkem a poklademe plátky anglické slaniny. Horní vrstvu tvoří opět plátky brambor. Okořeníme a dáme zapéci do trouby. Asi po 20 minutách pečení, zalijeme pokrm smetanou. Zvolna dopečeme, až brambory zrůžoví
Zapečené brambory s mletým masem servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvý cibulový salát.