Rybí polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
1 ks cibule
3 l voda
- - kopr
1 ks citron
- - pepř mletý
- - houby
200 ml zelí kysané
- - list bobkový
- - olivy zelené
1 kg ryby mořské
- - jíška
1 ks rychlokvaška

Postup přípravy receptu

  1. Rybu očistíme a nakrájíme na větší kostky. Hřiby nebo žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a uvaříme dopoloměkka. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, rychlokvašku nakrájíme na nudličky, kyselé zelí pokrájíme najemno. Do houbového vývaru vložíme porce rybího masa, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a uvedeme k varu. Po 8 minutách přidáme zelí, rychlokvašku, cibulku a hotovou jíšku(granulky). Po dalších 10 minutách přilijeme zelný lák a už jen prohřejeme. Před podáváním přidáme olivy, posekané bylinky a na talíři zdobíme plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!