Bublanina s meruňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
4 lžíce máslo
4 lžíce voda
12 ks meruňky
2 - 4 ks meruňky
200 g cukr krupice
200 g hladká mouka
cukr koučka

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky očistíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pokud jsou kyselejší, položíme je řezem na tác lehce vysypaný mletým cukrem

  2. Vejce šleháme s cukrem elektrickým šlehačem do husté pěny, až pěna zesvětlá a začne dělat puchýřky. Pak přidáme horkou vodu a znovu prošleháme

  3. Pak vmícháme mouku a nakonec rozpuštěné teplé máslo

  4. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, nebo vyloženého pečícím papírem, rozhrneme ho ke krajům a poklademe půlkami meruněk řeznou plochou dolů

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, asi 20 minut do zezlátnutí. Před podáváním bublaninu s meruňkami můžeme posypat cukrem a ozdobit kousky čerstvých meruněk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!