Bublanina s jahodami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
50 g máslo
3 dl mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
jahody
120 g cukr moučka
cukr moučka
2 špetky citronová kůra
100 g hrubá mouka
tuk na vymazání
100 g mleté piškoty
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V mléce rozšleháme žloutky. Postupně přidáváme mouku, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a jemně mleté piškoty. Ochutíme citronovou kůrou. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh a vmícháme do těsta

  2. Připravíme si menší plech. Jahody zbavíme stopek

  3. Těsto na bublaninu vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Zasypeme jahodami a dáme péct do vyhřáté trouby

  4. Bublaninu s jahodami podáváme posypanou cukrem. Ideální letní moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!