Rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžičky máslo
1 lžíce hladká mouka
3 lžičky kořenová zelenina
1 ks cibule (menší)
1 ks rybí hlava
rybí vnitřnosti

Postup přípravy receptu

  1. Omytou rybí hlavu s odstraněnými žábry dáme vařit s cibulí. Vnitřnosti opereme pod studenou vodou a nakrájíme na větší kousky

  2. Jemně strouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle a později přidáme na větší kousky nakrájené vnitřnosti. Podlijeme troškou vývaru z hlavy a ještě chvíli dusíme

  3. Z jedné lžičky másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem z hlavy, vymícháme a povaříme asi 15 minut

  4. Podušené vnitřnosti odložíme stranou a později je přidáme do povařené jíšky společně s masem obraným z hlavy

  5. K rybí polévce podáváme na kostičky opečený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!