Mrkvový moučník s ořechy a skořicí recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
2 špetky sůl
3 ks vejce
1 hrnek mrkev
2 lžičky mletá skořice
2 hrnky hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
0,5 hrnků bílý jogurt
0,5 hrnků vlašské ořechy
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience odměřujeme hrnkem o objemu 250 ml. Mrkve oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s citronovou šťávou. Vlašské ořechy nasekáme nadrobno

  2. Velká vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Šleháme déle, pěna musí být pěkně světlá. Postupně přišleháváme olej a jogurt. Dále přimícháme nastrouhanou mrkev, ořechy, sůl, skořici a naposledy prosátou mouku s práškem do pečiva

  3. Těsto uhladíme v menším plechu, nebo jiné formě a pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Průběžně kontrolujeme špejlí. Upečený vychladlý moučník ozdobíme podle fantazie. Můžeme přelít čokoládou, nebo smetanovým krémem

  4. Mrkvový moučník s ořechy a skořicí zachutná nejlépe u kávy i čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!