Rybí pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0-1 kg brambory
80 g niva
1 kelímek smetana ke šlehání
500 g rybí filé
podle potřeby
sůl
mletý pepř
koření na ryby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme jako na hranolky. Pekáček vymastíme olejem, nasypeme do něj brambory a ty osolíme a opepříme. Brambory promícháme a urovnáme.

  2. Na brambory naskládáme trochu osolené a kořením na ryby posypané kousky filé. Vše zalijeme smetanou a dáme péct. Zpočátku pečeme rybí pekáček při vyšší teplotě, potom zmírníme. Až jsou brambory skoro měkké, všechno posypeme strouhanou nivou a již jen krátce zapečeme.

  3. Rybí pekáček podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!