Telecí játra na červeném víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
0,5 sklenek vývar
1 ks cibule
0,5 sklenek červené víno
hladká mouka
muškátový oříšek
360 g telecí játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší slabší plátky, které obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli osmažíme na oleji do tmavší barvy a přidáme játrové plátky. Játra prosmažíme přikryté asi 5 minut z obou stran. Játra odkryjeme a podlijeme červeným suchým vínem, které necháme vyprchat. Přidáme horký vývar a provaříme. Játra nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem

  3. Telecí játra na červeném víně chutnají s rýží i knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!