Telecí garam masala recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
6 lžic olej
1,5 lžička sůl
1 ks cibule
2 snítky koriandr
1 ks chilli paprička
1 konzerva krájená rajčata
1 lžíce čerstvý zázvor
2 dl bílý jogurt
600 g telecí maso
2 dl kokosové mléko
2 lžíce garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na nudličky. Měla jsem doma mleté, tak jsem použila mleté. Maso důkladně smícháme se lžící garam masaly a jogurtem. Pokud budeme marinovat maso přes noc, nedáme sůl. Tu přidáme až těsně před restováním, maso by pustilo šťávu. Pokud však budeme marinovat těsně před přípravou, přidáme lžičku soli. Telecí necháme asi 30 minut odležet v lednici

  2. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek rozdrtíme nebo prolisujeme. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje. Dáme marinované maso a zprudka ho orestujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Maso musí zůstat uvnitř krvavé. Takto připravené maso vyjmeme, dáme stranou do mísy a zakryjeme poklicí

  3. Na stejné pánvi rozehřejeme zbylé 2 lžíce oleje, vsypeme cibuli a zbylou sůl a zvolna restujeme asi 10 minut, nebo až má cibule světle hnědou barvu. Pak plamen snížíme na minimum, přidáme česnek, nastrouhaný zázvor a zvolna restujeme minutu. Přidáme rajčata, zbylé koření, chilli papričku v celku a zamícháme. Vše pomalu dusíme, až se odpaří tekutina, zhruba 10 - 15 minut

  4. Pak do základu vlijeme kokosové mléko, provaříme a vložíme orestované maso. Vše ještě asi 2 minut zprudka podusíme, zakryjeme a odstavíme. Již nevaříme, ale necháme několik minut odpočinout. Nakonec nasekáme lístky koriandru nebo máty a vmícháme je do hotové telecí masaly

  5. Telecí garam masalu podáváme s rýží basmati a třeba s čatní z kaki.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!