Rybí nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
30 g máslo
2 lžíce strouhanka
3 lžíce mléko
30 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 lžíce citronová šťáva
strouhanka na vysypání
300 g rybí maso
podle chuti
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso (kapr, lín, okoun) osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Měkké pak vykostíme a umeleme na masovém strojku.

  2. Z másla a mouky připravíme jednoduchou jíšku, podlijeme studeným mlékem a svaříme do bešamelové omáčky. Do hotové vychladlé omáčky vmícháme mleté rybí maso, sekanou petrželku, strouhanku, žloutek, lehce osolíme a nakonec smícháme s tuhým sněhem z bílku.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  4. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Rybí nákyp pečeme 30 až 40 minut a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!