Vepřové plátky na rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks malá cibule 120 ml zakysaná smetana 3 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 150 ml bílé suché víno 1 lžička čerstvý usekaný rozmarýn
Postup Vepřové plátky na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Z rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme. Plátky z vepřové kýty omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran opepříme a vtlačíme usekaný rozmarýn
Připravené maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran po 3 minutách. Potom maso vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vínem. Zmírníme teplotu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme
Na nahřáté talíře rozdělíme kopeček rýže a plátek masa, který přelijeme rozmarýnovou omáčkou. Ozdobíme hráškem a plátkem karotky.