Vepřové plátky na rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks malá cibule
120 ml zakysaná smetana
3 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
150 ml bílé suché víno
1 lžička čerstvý usekaný rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Z rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme. Plátky z vepřové kýty omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran opepříme a vtlačíme usekaný rozmarýn

  2. Připravené maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran po 3 minutách. Potom maso vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vínem. Zmírníme teplotu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Na nahřáté talíře rozdělíme kopeček rýže a plátek masa, který přelijeme rozmarýnovou omáčkou. Ozdobíme hráškem a plátkem karotky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!