Vepřové plátky na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
tymián
pórek
olivový olej
2 ks velké rajče
rajský protlak
400 g vepřové plecko
mletý černý pepř
koření ďábelská směs
koření na rožnění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a zlehka potřeme rajským protlakem. Cibuli oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak zelenou část pórku (kousek asi 7 cm velký)

  2. Na oleji vepřové plátky prudce orestujeme, maso pustí šťávu. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, kolečka rajčat, podlijeme trochou vody a vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Ochutíme ďábelskou směsí a kořením na rožnění. Nakonec ochutíme tymiánem, nemusíme jím šetřit, pokud máme chuť tymiánu rádi. Nakonec přimícháme kolečka pórku, promícháme a společně prohřejeme. Šťávu nezahušťujeme

  3. K vepřovým plátkům na rajčatech podáváme brambory na jakýkoliv způsob - hranolky, americké brambory, krokety, ale i bramborovou kaši. Ozdobíme čerstvou zeleninou

  4. Na recept vepřové plátky na rajčatech můžeme použít i kýtu, ale plecko je chutnější a šťavnatější. Další variantou je, že rajčata spaříme a zbavíme slupky, ale není to nutné, v pokrmu nijak nevadí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!