Rybí knedlíčky v bylinkové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 dl smetana
2 ks bílek
0 svazečků kopr
2 ks mrkev
2 ks bobkový list
2 lžíce bílé víno
8 dl zeleninový vývar
450 g rybí filé bez kůže
podle potřeby
sůl
kajenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé nakrájíme najemno a smícháme s 1 dl smetany. Bílky rozšleháme s vínem. Kopr nasekáme najemno a vše promícháme s rybím filé. Ochutíme solí a pepřem a uložíme do lednice.

  2. Čistou mrkev nakrájíme po délce na slabé proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkev, cibuli dáme vařit do bujonu spolu s bobkovým listem. Vaříme alespoň 5 minut. Snížíme teplotu a 2 lžícemi tvoříme z rybího těsta knedlíčky, které vložíme do bujonu. Knedlíčky vaříme 5 - 7 minut, musí být vařené. Knedlíčky a zeleninu vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Bujon zredukuje, musí nám zbýt 3 dl. Do bujonového základu přidáme zbytek smetany a povaříme. Bylinkovou omáčku dochutíme omáčku solí a pepřem.

  4. Rybí knedlíčky dáme na talíř a zalijeme bylinkovou omáčkou. Rybí knedlíčky v bylinkové omáčce můžeme podávat i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!