Rybí knedlíčky v bylinkové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 dl smetana 2 ks bílek 0 svazečků kopr 2 ks mrkev 2 ks bobkový list 2 lžíce bílé víno 8 dl zeleninový vývar 450 g rybí filé bez kůže podle potřeby sůl kajenský pepř
Postup Rybí knedlíčky v bylinkové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé nakrájíme najemno a smícháme s 1 dl smetany. Bílky rozšleháme s vínem. Kopr nasekáme najemno a vše promícháme s rybím filé. Ochutíme solí a pepřem a uložíme do lednice.
Čistou mrkev nakrájíme po délce na slabé proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkev, cibuli dáme vařit do bujonu spolu s bobkovým listem. Vaříme alespoň 5 minut. Snížíme teplotu a 2 lžícemi tvoříme z rybího těsta knedlíčky, které vložíme do bujonu. Knedlíčky vaříme 5 - 7 minut, musí být vařené. Knedlíčky a zeleninu vyjmeme a udržujeme v teple.
Bujon zredukuje, musí nám zbýt 3 dl. Do bujonového základu přidáme zbytek smetany a povaříme. Bylinkovou omáčku dochutíme omáčku solí a pepřem.
Rybí knedlíčky dáme na talíř a zalijeme bylinkovou omáčkou. Rybí knedlíčky v bylinkové omáčce můžeme podávat i jako hlavní chod.