Králík na bílém víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks cibule
2 sklenice voda
1 ks rajče
1 sklenice bílé víno
1 plechovka sterilované žampiony
olivový olej na smažení
2 kostky bujon
2 ks králičí stehno
6 ks králičí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme

  2. Králičí maso dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a sterilované žampiony nakrájené na plátky. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut

  3. Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!