Králík a kuře v houbové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
mléko
2 ks cibule
1 - 2 hrnky voda
3 - 4 lžíce hladká mouka
1/2 kg kuřecí maso
1/2 kg králičí maso
3 lžíce koření na kuře
300 g houby (mražené, nakládané)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme vykostěné a na kousky nakrájené maso z králíka a opečeme. Pak přidáme kuřecí stehna, posypeme kořením, přidáme nakrájený česnek a přikryjeme poklicí. Necháme opékat, podle potřeby podlijeme vodou

  2. Je-li maso měkké, přidáme houby (mražené nebo nakládané ve slaném nálevu), osolíme a necháme krátce podusit. Opět podle potřeby podléváme

  3. V hrnku rozmícháme hladkou mouku s vodou a přilijeme ji k masu. Lze přilít i trochu mléka. Krátce provaříme

  4. Houbovou omáčku s králičím a kuřecím masem podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!