Rybí hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

pstruh
losos
marináda
česnek
sůl
citron
koření na ryby
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na rybí hranolky můžeme použít celého lososa nebo velkého pstruha, ale také jen filé z obou ryb. Rybu nebo filé necháme rozmrznout, jestli jsou zmrzlá. Pokud budeme připravovat hranolky z celé ryby, je třeba rybu nejprve stáhnout z kůže a vykostit, případně je ještě pomocí pinzety zbavíme větších kostí.

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Připravené filety nakrájíme na hranolky asi o velikosti malíčku. Opatrně je potřeme česnekovou pastou, okořeníme je kořením a zakapeme citronovou šťávou.

  3. Takto připravené hranolky necháme alespoň hodinu uležet, ale lepší je to přes noc.

  4. Druhý den si rozehřejeme v pánvi vyšší vrstvu. Rybí hranolky obalíme v hladké mouce a rozehřátém oleji je orestujeme dozlatova.

  5. Rybí hranolky se hodí jako hlavní chod s brambory nebo jako chuťovka k různým oslavám a jiným slavnostním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!