Rybí filety dušené na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej na smažení
600 g rybí filé
směs
2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
6 ks rajče
2 ks pórek
1 svazeček petrželová nať
podle chuti
sójová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé porce rybích filet po obou stranách mírně osolíme. Pouze cibulky z pórku rozkrájíme na tenké plátky a opečeme je na oleji spolu s polovinou másla.

  2. Na takto opečený pórek položíme fílé a opékáme dozlatova po obou stranách. Přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať a nahrubo rozmačkaný česnek s troškou soli. Vše společně dusíme do změknutí rajčat. Pro zjemnění přidáme zbytek másla a zakapeme sójovou omáčkou.

  3. Rybí filety dušené na zelenině podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!