Rajčatová omáčka k těstovinám recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 stroužky česnek
olej
sůl
0,5 l vývar
4 lžíce kečup
bazalka
pepř
2 dl červené víno
1 ks větší cibule
strouhaný sýr
1 plechovka nakládaná rajčata
500 g libové vepřové maso
tmavá instantní jíška
zelené nakládané olivy

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a krátce ho orestujeme na oleji. Poté maso vyndáme a na výpeku dozlatova osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku

  2. Následně přidáme 2 lžíce cukru a pokrájená rajčata, vše krátce orestujeme. Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, kečup, vývar a vše zvolna vaříme v odkryté nádobě asi 45 minut

  3. Ke konci přípravy přidáme prolisovaný česnek, bazalku, olivy vcelku, sůl a pepř. Podle potřeby omáčku zahustíme jíškou. Vše ještě krátce povaříme

  4. Rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami a strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!