Rybí filé v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
50 g máslo
400 ml mléko
2 ks cibule
1 ks citron
2 lžíce hladká mouka
200 g sterilované žampiony
4 ks rybí filé
mletý černý pepř
120 g smetanový sýr
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Žampiony scedíme. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme žampiony a směs podusíme, osolíme a opepříme.

  2. Filé pokapeme citronovou šťávou a mírně posolíme.

  3. Na pánvi necháme rozpustit máslo, zalijeme ho mlékem, ve kterém rozkvedláme hladkou mouku. Když začne omáčka houstnout, přidáme sýr a mícháme do rozpuštění. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem a jemně osolíme.

  4. Na dno zapékací mísy dáme žampiony, na ně dáme filé, přelijeme je sýrovou omáčkou a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

  5. Zapečené rybí filé v sýrové omáčce ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!