Rybí filé v sýrové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 50 g máslo 400 ml mléko 2 ks cibule 1 ks citron 2 lžíce hladká mouka 200 g sterilované žampiony 4 ks rybí filé mletý černý pepř 120 g smetanový sýr mletý muškátový oříšek
Postup Rybí filé v sýrové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Větší cibule očistíme a nasekáme najemno. Žampiony scedíme. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme žampiony a směs podusíme, osolíme a opepříme.
Filé pokapeme citronovou šťávou a mírně posolíme.
Na pánvi necháme rozpustit máslo, zalijeme ho mlékem, ve kterém rozkvedláme hladkou mouku. Když začne omáčka houstnout, přidáme sýr a mícháme do rozpuštění. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem a jemně osolíme.
Na dno zapékací mísy dáme žampiony, na ně dáme filé, přelijeme je sýrovou omáčkou a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Zapečené rybí filé v sýrové omáčce ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.