Rybí filé v pikantní marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
4 ks paprika
4 lžíce ocet
1 ks cibule
1 ks pomeranč
6 lžic olivový olej
0.3 lžičky mletý kmín
1 kg rybí filé
na ozdobu
olivy
vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé rozdělíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Ty pak na pánvi opečeme na čtyřech lžících oleje po obou stranách, až jsou světlehnědé. Ryby vyjmeme a upravíme na mělké míse.

  2. Do pánve dáme 2 lžíce čistého oleje, přidáme nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a osmažíme dozlatova. Pak vyjmeme česnek, přidáme nakrájené zelené papriky a zamícháme Po chvíli přidáme ocet, kmín, sůl a šťávu z pomeranče, sundáme z ohně a přelijeme na rybu na míse.

  3. Rybí filé v pikantní marinádě servírujeme po důkladném vychlazení. Filé dáme na ozdobné listy hlávkového salátu, plátky pomeranče a vajec natvrdo, případně olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!