Rybí filé v pikantní marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 4 ks paprika 4 lžíce ocet 1 ks cibule 1 ks pomeranč 6 lžic olivový olej 0.3 lžičky mletý kmín 1 kg rybí filé na ozdobu olivy vejce natvrdo
Postup Rybí filé v pikantní marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé rozdělíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Ty pak na pánvi opečeme na čtyřech lžících oleje po obou stranách, až jsou světlehnědé. Ryby vyjmeme a upravíme na mělké míse.
Do pánve dáme 2 lžíce čistého oleje, přidáme nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a osmažíme dozlatova. Pak vyjmeme česnek, přidáme nakrájené zelené papriky a zamícháme Po chvíli přidáme ocet, kmín, sůl a šťávu z pomeranče, sundáme z ohně a přelijeme na rybu na míse.
Rybí filé v pikantní marinádě servírujeme po důkladném vychlazení. Filé dáme na ozdobné listy hlávkového salátu, plátky pomeranče a vajec natvrdo, případně olivami.