Banánový dezert ze slunné Afriky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 5 cl rum 1 lžíce cukr krupice 6 - 8 ks banán 1 lžíce mletá skořice 1 hrst sekané mandle 150 ml pomerančová šťáva 1 hrst sekané ořechy 1 hrst kokosové vločky
Postup Banánový dezert ze slunné Afriky
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme, nakrájíme na silná kolečka a rozložíme do zapékací misky. Z pomeranče si vymačkáme šťávu. Banány posypeme lžící cukru, zalijeme pomerančovou šťávou, zaprášíme skořicí a zakapeme rumem
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mandle a ořechy si nasekáme na kousky
Na připravené banány nasypeme mandle, ořechy, vločky kokosu a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby
Banánový dezert ze slunné Afriky servírujeme teplý. Přeléváme jej šťávou.