Banánový dezert ze slunné Afriky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 cl rum
1 lžíce cukr krupice
6 - 8 ks banán
1 lžíce mletá skořice
1 hrst sekané mandle
150 ml pomerančová šťáva
1 hrst sekané ořechy
1 hrst kokosové vločky

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na silná kolečka a rozložíme do zapékací misky. Z pomeranče si vymačkáme šťávu. Banány posypeme lžící cukru, zalijeme pomerančovou šťávou, zaprášíme skořicí a zakapeme rumem

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mandle a ořechy si nasekáme na kousky

  3. Na připravené banány nasypeme mandle, ořechy, vločky kokosu a dáme na 20 minut zapéct do předehřáté trouby

  4. Banánový dezert ze slunné Afriky servírujeme teplý. Přeléváme jej šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!