Rybí filé s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
350 ml voda
1 ks mrkev
150 ml bílé víno
2 lžičky mletý bílý pepř
4 kuličky černý pepř
600 g rybí filé
400 g mrazené fazolové lusky
omáčka
sůl
100 g máslo
2 ks žloutek
100 ml bílé víno
1 ks menší cibule
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1-2 lžíce čerstvé bylinky
příloha
vařené brambory
na ozdobu
8 ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Filé i fazolky necháme při pokojové teplotě rozmrznout. Na plátky filé rozdělíme fazolové lusky a dobře převážeme nití nebo spíchneme párátky. Závitky potřeme rozpuštěným máslem s pepřem.

  2. Mrkev nakrájíme na kostky a cibuli na silnější půlkolečka. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme pepř i sůl a přivedeme k varu. Pak přilijeme víno a vložíme napařovák na knedlíky. Na něj naskládáme závitky, přikryjeme pokličkou a 25 minut necháme vařit.

  3. V kastrůlku svaříme víno s najemno nasekanou cibulkou asi na polovinu objemu. Scedíme a necháme zcela vychladnout.

  4. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky do pěny a pak pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme do zhoustnutí. Pak do omáčky přilijeme víno a vsypeme nasekané bylinky (estragon, pažitka, petrželka, meduňka). Podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme citronovou šťávou.

  5. Omáčku rozdělíme na talíře a na ni naskládáme závitky (bez nití nebo párátek). Můžeme je omáčkou "ležérně" přestříknout. Filé s omáčkou podáváme s vařenými brambory a čerstvými rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!