Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 hrst petrželka
1 ks citron
2 ks jablka
100 g rukola
2 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
3 lžíce hrubozrnná hořčice
1 konzerva kuřecí maso ve vlastní šťáva Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Zakápneme je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa Hamé odebereme ztuhlou šťávu a pak maso rozdělíme po vláknech

  2. Hořčici, olej a citronovou šťávu prošleháme na dresink. Přidáme trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamícháme i nasekanou petrželku. Všechno smícháme v salátové míse s opranou rukolou

  3. Kuřecí salát s rukolou a jablkem zalijeme dresinkem z hrubozrnné hořčice a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!