Rybí filé s kořenovou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 20 g máslo 30 g celer 1 ks citron 20 g mrkev 50 g květák 5 cl vývar z kostí 10 g hladká mouka 40 g zelený hrášek 200 g rybí filé
Postup Rybí filé s kořenovou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Filé osolíme, pokapeme citronem a podusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Celer a mrkev oškrábeme, pokrájíme na kostky a na másle mírně podusíme. Pak zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar nebo polévku a povaříme. K poloměkké zelenině přidáme hrášek (čerstvý nebo zmrazený), na malé růžičky rozebraný květák, znovu chvíli povaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou, přidáme podušenou rybu a společně prohřejeme.
Rybí filé s kořenovou zeleninou podáváme s vařeným bramborem.