Rybí filé s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
30 g celer
1 ks citron
20 g mrkev
50 g květák
5 cl vývar z kostí
10 g hladká mouka
40 g zelený hrášek
200 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme, pokapeme citronem a podusíme ve vlastní šťávě 10 minut.

  2. Celer a mrkev oškrábeme, pokrájíme na kostky a na másle mírně podusíme. Pak zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar nebo polévku a povaříme. K poloměkké zelenině přidáme hrášek (čerstvý nebo zmrazený), na malé růžičky rozebraný květák, znovu chvíli povaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou, přidáme podušenou rybu a společně prohřejeme.

  3. Rybí filé s kořenovou zeleninou podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!