Rybí filé na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce hladká mouka
200 g žampion
800 g rybí filé
2 lžíce koření na ryby
podle chuti
sůl
mletý kmín
podle potřeby
citron
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Filé očistíme, opláchneme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou, kterou jsme vymačkali z připraveného citronu. Do mouky vmícháme koření na ryby a v této směsi filé obalíme.

  2. Rozpálíme si na pánvi olej a ryby na něm z obou stran důkladně opečeme. Filety vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Do výpeku dáme na plátky pokrájené žampiony, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.

  4. Na talířích přeléváme filé žampionovou šťávou a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!