Vepřové kostky v žampionové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 ks cibule
kmín
pórek
rýže
8 ks žampiony
bramborový škrob
1 kg vepřové plecko
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno

  2. Na oleji orestujeme cibuli. Vsypeme maso, osolíme, přidáme mletý kmín a pepř a zalijeme vývarem. Dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme pokrájené žampiony, zahustíme škrobovou moučkou a krátce povaříme

  3. Omáčku podáváme s vařenou rýží

  4. Vepřové kostky v žampionové omáčce zdobíme sekaným pórkem, který dodá omáčce pikantní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!