Vepřové kostky v okurkové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
3 lžíce pivo
100 g uzenina
jíška
2 lžičky mletý pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
2 l masový vývar
2 ks sterilované okurky
2 lžíce mletý kmín
2 ks vejce natvrdo
4 lžíce vepřové sádlo
1 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, silně opepříme, okmínujeme a přiměřeně osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme

  2. Cibuli orestujeme na vepřovém sádle dozlatova a poté přidáme vepřové kostky, které zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme vývarem, přidáme hořčici, třený česnek, zakápneme pivem, promícháme a dusíme na mírném ohni za občasného míchání a podlévání vývarem

  3. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nasekáme je nadrobno, stejně jako sterilované okurky. Uzeninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi

  4. Po 40 minutách zalijeme maso vývarem, přidáme vejce, okurky, uzeninu a okořeníme majoránkou. Okurkovou omáčku zahustíme jíškou, přivedeme k varu a důkladně provaříme cca 10 minut. Pokud je potřeba, dosolíme a dokořeníme

  5. Vepřové kostky v okurkové omáčce podáváme s rýží, knedlíky, ale jako příloha se hodí i těstoviny či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!