Rybí filé na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
50 g máslo
1 ks citron
200 g smetana ke šlehání
500 g rybí filé
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
1 ks cibule fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Citron opláchneme, rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou

  2. Na pánvi na středním plameni zahřejeme máslo a osmahneme na něm filé. Po 4 - 5 minutách přikryjeme a stáhneme z ohně. Filé se bude ještě chvilku dusit

  3. Mezitím omyjeme fenykl, odstraníme vnější listové řapíky a uložíme si je stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kousky a dáme do salátové mísy. Zalijeme olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a uložíme na chladné místo

  4. V malém hrnci zahřejeme na mírném plameni smetanu, přidáme posekané listy fenyklu, muškátový oříšek a 2 lžíce citronové šťávy. Vše důkladně promícháme

  5. Filé rozložíme na předem ohřáté talíře a polijeme je smetanovým krémem. Podáváme s fenyklovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!