Rybí filé na leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
50 g máslo
1 ks citron
150 ml kysaná smetana
600 g rybí filé
400 g sterilované lečo
podle chuti
sůl
na obalení
hladká mouka
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odležet. Citron nám pohltí nepříjemný rybí pach.

  2. Do zapékací mísy vložíme sterilované lečo (cibule, rajčata, papriky) smíchané se smetanou a solí.

  3. Odležené rybí filé necháme okapat, potřeme prolisovaným česnekem, solí, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozehřátém másle.

  4. Opečené filé poklademe na lečo, obložíme plátky másla a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.

  5. Rybí filé na leču podáváme s různě upravenými brambory a na talíři sypeme nasekanou zelenou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!