Rybí filé na leču recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 50 g máslo 1 ks citron 150 ml kysaná smetana 600 g rybí filé 400 g sterilované lečo podle chuti sůl na obalení hladká mouka na ozdobu petrželová nať
Postup Rybí filé na leču recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odležet. Citron nám pohltí nepříjemný rybí pach.
Do zapékací mísy vložíme sterilované lečo (cibule, rajčata, papriky) smíchané se smetanou a solí.
Odležené rybí filé necháme okapat, potřeme prolisovaným česnekem, solí, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozehřátém másle.
Opečené filé poklademe na lečo, obložíme plátky másla a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.
Rybí filé na leču podáváme s různě upravenými brambory a na talíři sypeme nasekanou zelenou natí.