Kari zeleninové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 - 2 lžičky vegeta
1 lžička kari
1 - 2 lžíce olivový olej
1 - 2 ks žlutá paprika
1 plechovka sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 kostka bylinkový bujon
2 hrnky jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme pod studenou vodou. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Česnek oloupeme

  2. Dno hrnce potřeme olivovým olejem, vsypeme rýži, přidáme kostku bujonu, trochu vegety, kari a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad rýží. Toto množství se do rýže vsákne. Pod pokličkou uvaříme jasmínovou rýži doměkka (asi 20 minut)

  3. Mezitím si nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vsypeme papriku, promícháme a okořeníme pepřem. Vmícháme kukuřici a odstavíme. Vmícháme prolisovaný česnek. Česneku nedáváme moc, je jen pro vůni

  4. Rýži se zeleninovou směsí promícháme a podle chuti dopepříme. Kari zeleninové rizoto ihned rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod, ale i přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!