Rybí filé na celeru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
10 g máslo
400 g celer
1/2 lžičky tymián
1/2 lžičky rozmarýn
citron
mletý pepř
25 g vlašské ořechy
300 g rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 160 °C

  2. Rybí filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou

  3. Bulvový celer očistíme a nakrájíme na kostičky. V mělkém kastrole rozpustíme máslo a celer v něm obalíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Kastrol s celerem přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby. Po 20 minutách pečení poklademe na celer rybí filé a zasypeme vlašskými ořechy. Pečeme dalších cca 20 minut

  4. Před podáváním promícháme celer s nasekanou petrželkou a můžeme i dochutit trochou citronové šťávy

  5. Rybí filé na celeru podáváme jako dietní hlavní chod, který můžeme zařadit do dělené stravy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!