Rybí burger na grilu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
3 lžičky máslo
1 lžička solamyl
150 ml majonéza
1 ks bílek
2 ks rajče
1 lžíce kečup
1 ks chilli paprička
1 lžička citronová šťáva
3 - 4 listy ledový salát
1 lžička rybí omáčka
2 lžíce čerstvá petrželka
bílý mletý pepř
chilli omáčka
3 ks hamburgerová houska
2 ks jarní cibulka (bílá část)
500 g filety z tresky bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet

  2. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink

  3. Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova

  4. Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme

  5. Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!