Kapustové karbanátky se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
majoránka
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 kg kapusta
200 g eidam
mletý černý pepř
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Větší cibuli oloupeme a rozkrojíme. Česnek oloupeme

  2. Kapustové listy v osolené vodě přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Poté listy necháme okapat a vychladnout. Vychladlé listy kapusty pomeleme společně s mrkví, česnekem, cibulí a tvrdým sýrem. Přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem a majoránkou a důkladně promícháme

  3. Ze zeleninové směsi vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Po usmažení položíme karbanátky na talíř vystlaný ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk

  4. Kapustové karbanátky se sýrem podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod, ale dobré jsou i jen tak jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!