Kapustové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
mléko
1 ks cibule
1 ks kapusta
1 ks houska
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu spaříme a vaříme v osolené vodě, až změkne. Cibuli oloupeme a na másle osmažíme

  2. Uvařenou kapustu nadrobno rozsekáme, přidáme vejce, rozkrájenou housku, navlhčenou v mléce, osmahnutou cibulku a dochutíme solí, pepřem. Směs propracujeme v těsto. V případě potřeby přidáme strouhanku, aby se daly vytvarovat karbanátky. Kapustové karbanátky obalujeme ve vajíčku, mouce a strouhance a smažíme dozlatova

  3. Kapustové karbanátky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky

  4. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!