Rybí bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
1 lžíce majoránka
2 - 3 l voda
pepř
1 hrst sušené houby
150 g mražená zelenina
2 - 3 lžíce tmavá jíška
1 - 2 ks rybí hlava nebo skelet

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očistíme a omyjeme rybí hlavu, použít můžeme i skelet po filetování ryb. Vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Krátce povaříme a vyjmeme. Obereme maso, které rozdrobíme nebo nakrájíme a vložíme zpět do vývaru spolu se sušenými houbami

  2. Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a přidáme do vývaru

  3. Vsypeme také mraženou zeleninovou směs, lžíci majoránky, pepř, sůl

  4. Zahustíme tmavou jíškou (použijeme granulovanou) a krátce povaříme

  5. Podle chuti rybí bramboračku osolíme, opepříme - třeba až na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!