Roštěná po viktoriánsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
5 ks vejce
strouhanka
2 dl mléko
mouka
5 lžic parmazán
1 dl bílé víno
olivový olej
mletý bílý pepř
4 plátky roštěná

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a tence naklepeme, osolíme, opepříme. Utřeme oloupaný česnek a plátky masa česnekem potřeme. Maso vtěsnáme do meší nádoby a prohněteme s olivovým olejem a mlékem. Necháme nejlépe do druhého dne odležet. Nejméně však 4 hodiny

  2. Poté maso obalíme v trojobalu ze dvou vajíček

  3. Připravíme si směs ze tří rozklepnutých vajec, strouhaného parmazánu a bílého vína

  4. Obalené roštěnky v trojobalu ještě smáčíme těsně před smažením v parmezánové směsi. Roštěnou smažíme zvolna dorůžova

  5. Roštěnou po viktoriánsku podáváme s hranolkami, s americkým nebo vařeným bramborem. Jako příloha nesmí chybět zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!